Velkommen til mitt lille drivhus

Jeg tenkte jeg skulle introdusere dere til drivhuset mitt! Det er ikke så veldig stort, men er helt perfekt til plantene mine.

Her er gresskarplantene mine! Jeg er så spent på om de blir store til høsten. *vente i spenning* I fjor hadde jeg også gresskar, men de ble ikke større enn dette her. Men i år startet jeg med plantene litt tidligere, så satset på at det går bra.

Det går nesten ikke an å gå inne i drivhuset nå, for plantene har tatt helt over! :D

Jeg begynte å prøve meg fram med planter i 2013... og har eksperimentert mye med hvordan jeg skulle gjøre dette. Har lært igjennom bøker, filmer, gode venner og kurs! Har vært på et par permakulturkurs, fordi jeg synes det var så interessant. En gang i fremtiden ønsker jeg meg en hage, så jeg kan designe en permakulturhage. Det hadde vært utrolig spennende!

Her ser dere altså utbyttet av å stikke fingrene i jorda! Jeg har plantet blant annet gresskar, agurk, papirka, tomat, potet, rødbeter og mer. Det høres ut som veldig mye, men det er ikke så mye arbeid. Jeg har noen planter inne også, men ikke så mange siden kattepusene mine er glad i å knaske på alt de finner :')

Det er noe uforklarlig magisk med å se planter vokse, der de strekker seg mot lyset. Alle plantene har forskjellige personligheter og ikke alle liker det samme. Noen liker mer vann, mindre vann, mer lys, mer varme osv. Det er virkelig noe man finner ut av når man begir seg ut på eventyret det er å plante.

Se så fin gresskarblomsten er da! Dette er et bilde fra en liten stund tilbake.

I toppen av drivuset mitt har jeg noen sommerfugl-lys som blir ladet opp av solen! Så når det er mørkt, så lyser de vakkert opp den drivhuset.

Her ser du hvor fint der lyser opp! Du kan se det er et bilde for en stund tilbake siden, for plantene var ikke så store da.

Jeg har også vært lur å hentet inn en diiiger stokk *ler* hvor jeg henger opp til tørk spiselige planter jeg finner ute. Jeg har hengt stokken mellom to bokhyller. På bildet helt nederst til høyre kan du se glasset som jeg bruker til å spire frø i. Det blir kjempegodt til diverse middagsretter.


Jeg har også et spennende lite prosjekt i vinduskarmen min. Dette er en gren jeg kappet av et bonsai-tre. Jeg satte den i vann for lenge siden og nå har det vokst ut noe spennende på den. Mon tro om jeg får et bonsai-tre hvis jeg planter den... Haha, av og til føler jeg meg som en småtullete forsker. *legge planer*

Den grønne planten her er en nydelig plante som heter Judaspenge. Jeg fikk frø av en godhjertet kvinne for noen år siden ♥, men jeg hadde så lite peiling på planter på den tiden at jeg ikke turte å plante de. Jeg var litt redd for at frøene var blitt ødelagte siden de har ligget i en skuff så lenge, men det gikk jo fint dette her *glise*

Men daa var det nok skriving for i dag. Nå skal jeg sette meg ned og sy litt! :)

Planter du noe? Sanker du mat fra naturen?

- Rose
 

6 kommentarer

Fredrikke Gustavsen

13.07.2017 kl.17:18

Åååå så gøy!!

.~* Rose *~.

15.07.2017 kl.01:10

Fredrikke Gustavsen: Hihi! :D

Lilli

13.07.2017 kl.23:14

Så spennende (:

.~* Rose *~.

15.07.2017 kl.01:09

Lilli: Ja, det blir gøy å se hvordan plantene vokser! Hyggelig at du kommenterer! :)

Naviana

14.07.2017 kl.00:29

Fantastisk at du begynner å blogge igjen! <3 Jeg er helt ute av det atter en gang, men det betyr ikke at jeg ikke har lyst :)

Lykke til med gresskarene!

.~* Rose *~.

15.07.2017 kl.01:09

Naviana: Jeg fikk inspirasjonen over meg *danse rundt* Man må vel bare gripe den når man ser den! Tusen takk, håper de blir store nok i år *glede seg til høsten* <3

Skriv en ny kommentar

.~* Rose *~.

.~* Rose *~.

100, Trondheim

Email: camilla.rose@outlook.com

Kategorier

Arkiv

hits