Om Vikingreenactment + Historisk marked

Da jeg var yngre synes jeg faktisk at historie var veldig kjedelig. Min yngre versjon hadde nok himlet litt med øynene til meg hvis jeg hadde møtt henne i dag.. haha! 

Jeg begynte med vikingreenactment i 2012. Det som skjedde var at jeg har gode venner i vikingmiljøet som snakket så varmt om det. Jeg dro på et par vikingmarkeder og historiske markeder, så forsto jeg at om jeg skulle være viking så måtte jeg ha en vikingdrakt. Men det virket litt uoverkommelig å sy en drakt. Så mitt prosjekt var: lære meg å sy for hånd og lære mer om historiske klær. Jeg fikk en ide om å "jobbe meg oppover" i århundrene. Men som dere ser så har jeg ikke forlatt vikingtiden enda. :p Hvis man blir en ting av å stikke nesa innom vikingmiljøet, så er det ydmyk for håndverk. Selv om vikingtidens klær var forsåvidt enkle i konstruksjon, så er håndverket langt fra enkelt. Jeg har håndsydd mange plagg og innser etter jeg har laget dem, hvor stor respekt jeg har fått for folk som syr.

Her kan dere se en av mine favorittkombinasjoner av selekjole og underkjole. Ikke si det til noen, men halsen skulle ikke egentlig være så vid. Jeg klipte i stoffet med en feil, så jeg måtte gjøre det beste ut av det, haha! Underkjolen lener seg mer mot middelalder da egentlig. Hvis du er helt ny på dette med vikingtid, så tenker jeg at det kan være lurt å nevne at ikke alt jeg har på meg er historisk korrekt. Belte og veska er ikke tidsriktig! Men man må jo bære med seg tingene sine på et vis :) Noen av de som driver med vikingreenactment er veldig nøye på at alt skal væreså historik korrekt som mulig. Noen matcher drakten sin med bare lokale funn fra en bestemt tidsperiode. Men jeg synes det blir for strengt for min del, så jeg velger å være mer eklektisk.

Jeg har basert broderiene nederst på selekjolen min på et funn fra Mammen, Danmark. Mønsteret er en " Acanthus Vine " og du kan lese litt mer om den her. Hvis det er av interesse så kan jeg skrive mer detaljerte innlegg om vikigklær og hvordan man kan sy sin egen drakt. På disse bildene hadde jeg kledd meg opp i anledning Historisk marked.

Mitt lokale vikinglag var der med sitt telt. Her sitter Siri og Micah med sitt håndarbeid.

Historiska Fynd var der med sin bod full av autentisk bling.


Så mye fint... *drømme*

Denne ildstålen var veldig smart! Den virker veldig gjev til å starte ild med.

Mannen som jobbet i Historiska Fynd-boden hadde en vanvittig fin drakt. 

Dette var utenfor Nidarosdomen.

Se så fine horn

Jeg elsker havet av smykker :D

- Rose

2 kommentarer

Kaja

20.08.2017 kl.11:26

For et fantastisk antrekk og kjempestilige bilder. Veldig spennende :)

.~* Rose *~.

22.08.2017 kl.10:21

Kaja: Tusen takk! :)

Skriv en ny kommentar

.~* Rose *~.

.~* Rose *~.

100, Trondheim

Email: camilla.rose@outlook.com

Kategorier

Arkiv

hits